18. Szolnoki Utazás Kiállítás, Otthon és Kert Expo 2016

Szakmai és közönségsikerrel zárult a 18. Utazás Kiállítás, Otthon és Kert Expo Szolnokon.
Bemutatkozott hazánk szinte összes régiója és a mintegy 75 kiállító turisztikai ajánlata mellett a díszvendég Tiszazug településeinek hagyományaival, látnivalóival is megismerkedhettek a látogatók.
A kiállítást gazdag szakmai program kísérte. A 2016-os Gasztronómia Évéhez csatlakozva „Alföld Szíve Ízei” néven sajtótájékoztatóval egybekötött gasztronómiai bemutató és kóstoló is volt, majd a megye kiemelt gasztronómiai termékeiről, a tiszazugi borvidékről és a szolnoki gulyás történetéről is hallhattak előadásokat. Szombaton pedig kerékpáros élménybeszámoló és dedikálással egybekötött könyvbemutató is zajlott.

Mindkét napon gazdag szórakoztató- és sportprogramok fogadták a látogatókat. A Hild téren virágvásár, színpadi program, házi kisállat simogató kínált örömteli élményeket. A helyi termelők és a kézműves kiállítók bemutatókkal és vásárral színesítették a választékot.
Szombaton nyereménysorsolással zártuk a programot, amin a menetlevelet kitöltő látogatók között értékes turisztikai ajándékokat sorsoltunk ki. A hétvége alatt az Utazás kiállítás és az Otthon és Kert Expo közel 5000 látogatót vonzott, ahol design játszótér, interaktív játszóházak és kézműves foglalkozások is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.