Parkolási információ

Parkolás
A Szolnok Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő fizető parkolóhelyek a Remondis Szolnok Zrt. üzemeltetése alá tartoznak. Jelenleg a városban létesített parkolók csaknem 4088 férőhelyén összesen 127 db automata üzemel. A Vásárcsarnok melletti 76 férőhelyes teljesen automatizált, sorompós rendszerű parkoló a legkorszerűbb.

Bővebb információ: www.remondisszolnok.hu
Ügyfélszolgálat: Belvárosi ügyfélközpont, 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. , 06-56/503-569

Fontos tudnivalók az I., II., és III. zóna parkolóiról:
A parkolók munkanapokon 8-18 óráig üzemelnek, egyéb napokon a parkolás díjmentes. A fizető parkolók az automatából érmével váltott jeggyel, továbbá az ügyfélszolgálaton vagy online vásárolt bérlettel vehetők igénybe. Lehetőség van a várakozási díj mobil telefonnal történő megvásárlására is. A megváltott jegyet az első szélvédő mögé, jól látható, ellenőrizhető módon kell kihelyezni. A bérletek első regisztráció alkalmával rendszámhoz kötöttek, váltásukhoz forgalmi engedély szükséges. A fizető parkoló területén élők jogosultak lakossági bérlet váltására, amely a lakóhelyhez legközelebbi parkoló területére szól. A mozgáskorlátozottak parkolási engedélyét minden esetben úgy kell az első szélvédő mögé elhelyezni, hogy annak sorszáma, érvényességi ideje jól látható legyen. Mindig az eredeti parkolási engedélyt kell használni a KRESZ által is szabályozott esetekben! A parkoló-ellenőrök folyamatosan ellenőrzik a járműveket, és a gondatlan autósok adatait rögzítik. Aki nem tartja be a parkolási rendelet szabályait, annak pótdíjat kell fizetnie.

Fontos tudnivalók a IV. zóna parkolójáról:
Ez a parkoló a Vásárcsarnok mellett található. Naponta 0-24 óráig üzemel, 18 órától reggel 7 óráig, valamint szombaton 14 órától hétfő reggel 7 óráig díjmentesen, de a sorompó üzemelésével működik. Kizárólag a zóna területén váltott parkolójeggyel vehető igénybe.
Nap Idő Díj Idő Díj
Hétfőtől-
Péntekig
7:00-18:00 60 perc díjmentes­, majd minden megkezdett félóra 340,-Ft 18:00 –
másnap 7:00
díjmentes (sorompó üzemeléssel)
Szombat
(hétvége)
7:00-14:00 60 perc díjmentes­, majd minden megkezdett félóra 340,-Ft szombat 14:00 -
hétfő 7:00
díjmentes (sorompó üzemeléssel)
 
 
Parkolóházak Szolnokon

Szolnok Plaza
A Szolnok Plaza mélygarázsában 150 férőhelyes parkoló van. Itt az első órában ingyen lehet parkolni. A főbejáratnál 48 férőhelyes felszíni fizető parkoló található. www.szolnokplaza.eu

Pelikán bevásárlóközpont és Autóbusz pályaudvar
A bevásárlóközpont tetőteraszán 200 parkolóhelyet alakítottak ki. Az első két óra parkolás díjmentes ebben a parkolóban. www.pelikanbk.hu