Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ 5000 Szolnok Kaán Károly utca 71.

A NEFAG Zrt. 1989-ben hozta létre a szolnoki Széchenyi lakótelep melletti tölgyerdőben azt az Erdei Művelődési Házat, amely néhány év alatt a környezeti nevelés sikeresen működő regionális oktatási központja lett: 2002-ben elnyerte a „Kiemelt Magyarországi Erdőpedagógiáért” díjat. Ideális környezetben működik: Szolnok város szélén, a több mint 200 hektáron kialakított parkerdőben, a Zagyva folyótól 300 méterre.
A Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ az erdei művelődési ház körül kialakított többfunkciós turisztikai centrum. A parkerdőben 125 hektáron turista úthálózatot hoztak létre gyalogtúrázók, kerékpárosok és lovasok számára, valamint tanösvényeket és bemutatóhelyeket, amelyek az erdészek munkáját és a hazai erdők lakóit ismertetik meg a látogatókkal. Ezek mellett itt található az a téliesített rönkház is, amelyben ősszel és télen az erdei iskolai foglalkozásokat tartják.
A Bagolyvár Vadaspark elsősorban a gyermekek szórakozását, természeti kincseinkkel való ismerkedését szolgálja. Ha a kis látogatók körbesétálnak, találkozhatnak Magyarország vadfajaival, házi- és hobbiállataival, természetes környezetükben figyelhetik meg viselkedésüket, sőt, meg is etethetik őket.

megjelenítése Térképen
Nyitvatartás:Bagolyvár Vadaspark: Hétfő: Zárva, Kedd - Vasárnap: 10:00 - 18:00
Telefon:+36 56 523013, +36 20 5791989
Honlap:www.nefag.hu